От полицията призоваха да не се тръгва на път през уикенда, освен

...
От полицията призоваха да не се тръгва на път през уикенда, освен
Коментари Харесай

Полицията с предупреждение към шофьорите

От полицията приканиха да не се потегля на път през уикенда, освен в случай че не е извънредно неотложно. В случай, че няма по какъв начин да избегнете пътешестване, Министерство на вътрешните работи предлага да заредите автомобила с задоволително гориво, да избирате единствено основни пътища, да облечете топли облекла и да заредите мобилните си телефони.

Създадена нужната организация по отношение на предстоящото усложняване на зимната конюнктура и рисковете от снегонавяване и обледяване по пътищата. Предприети са ограничения за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни транспортни средства. В съгласуваност с регионалните шефове и чиновниците на ГДПБЗН, ще се провежда и намесата на тежка техника за добиване на бедстващи коли.

Припомняме, че за 15 декември е разгласен оранжев код за неприятно време за областите Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Бургас, където предстоящите количества превалявания ще са над 20 л/м2. За останалата част от страната е разгласен жълт код. Очаква се дъждът да минава в сняг, образувайки нова снежна завивка с условия за виелици и навявания по планинските проходи. През идващите 24 часа вследствие на преваляванията ще има доста повишение на речните равнища в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР